Koperwiek 23
2903 AD Capelle aan de IJssel
Bel ons op
(010)-2035-242
Geopend van
09:00 - 18:00
/devisjuwelier
/devisjuwelier
Vistajine
DifficultyIntermediate

De Marokkaanse keuken blijft een groot favoriet van mij, waaronder de tajine. Ik ben ermee opgegroeid en vind het altijd zo fijn als dit voorgeschoteld wordt. De heerlijke zachte smaak en aroma’s die naar boven komen zorgen voor veel nostalgie. Hoewel mijn moeder de lekkerste tajines maakt, heb ik genoten van mijn eigen zelfgemaakte versie. Het is gewoon een feit hier in huis; als mijn moeder een maaltijd klaar maakt, heeft het altijd die liefdevolle-smaak die je hartje goed raakt. Je raakt het nooit zat!

Maak nu ook je eigen tajine met vis klaar en kies er zelf voor wat je wilt. Wees dus niet bang om te experimenteren. Maak het zoet en gekruid of wat mild en pittig of net dat extra zout of toch helemaal niet. Het eten is altijd zo kleurvol en je kunt altijd je favoriete groentes toevoegen om zo je eigen smaak te bepalen. Wacht niet lang om deze heerlijke en makkelijke gerecht te maken want het is zo lekker. Serveer het met lekker Marokkaans brood en geniet van deze maaltijd met de hele familie!

Yields4 Servings
Prep Time25 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr 15 mins
 250 g aardappels (4 kleine aardappels)
 1 wortel (100g)
 100 g pompoen
 3 teentjes knoflook
 2 tomaten (250g)
 20 g koriander
 150 g Zalmfilet
 350 g kabeljauw filet
-
 7 g ras el hanout
 3 g komijn (1 tl)
 2 g zwarte peper (iets minder dan 1 tl)
 3 g rode paprikapoeder (1 tl)
 3 g cayennepeper (1 tl)
 5 g zout (1 tl)
-
 60 ml olijfolie
 50 ml water
1

Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken. Snijd de wortel en pompoen grof en de ui klein. Rasp de knoflook en tomaten. Snijd de koriander fijn.

2

Mix alle kruiden samen tot een geheel (ras el hanout, komijn, zwarte peper, rode paprikapoeder, cayennepeper en zout). Verdeel de kruiden door twee.

3

Doe de vis in een diepe kom en voeg de helft van de geraspte knoflook, koriander en kruiden toe. Voeg 20 ml zonnebloemolie toe en meng alles samen.

4

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook, koriander, wortel, pompoen, aardappels en de andere helft van de kruiden toe.

5

Roer alles samen en verdeel de vis over de aardappels. Als laatst voeg je de tomaat en water toe. Leg de deksel erop en zet het op hoog vuur tot het borrelt (5 tot 10 minuten). Als het borrelt zet je het vuur op z’n laagst en laat je het verder koken voor zo'n 40 tot 50 minuten.

6

Serveer het op een bord met verse Marokkaanse brood.

7

8

Klaar!

Tips:
9

- Voeg vissoorten toe naar keus.
- voeg groentes toe naar keus.
- Voeg zout toe naar eigen smaak.

Ingredients

 250 g aardappels (4 kleine aardappels)
 1 wortel (100g)
 100 g pompoen
 3 teentjes knoflook
 2 tomaten (250g)
 20 g koriander
 150 g Zalmfilet
 350 g kabeljauw filet
-
 7 g ras el hanout
 3 g komijn (1 tl)
 2 g zwarte peper (iets minder dan 1 tl)
 3 g rode paprikapoeder (1 tl)
 3 g cayennepeper (1 tl)
 5 g zout (1 tl)
-
 60 ml olijfolie
 50 ml water

Directions

1

Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken. Snijd de wortel en pompoen grof en de ui klein. Rasp de knoflook en tomaten. Snijd de koriander fijn.

2

Mix alle kruiden samen tot een geheel (ras el hanout, komijn, zwarte peper, rode paprikapoeder, cayennepeper en zout). Verdeel de kruiden door twee.

3

Doe de vis in een diepe kom en voeg de helft van de geraspte knoflook, koriander en kruiden toe. Voeg 20 ml zonnebloemolie toe en meng alles samen.

4

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook, koriander, wortel, pompoen, aardappels en de andere helft van de kruiden toe.

5

Roer alles samen en verdeel de vis over de aardappels. Als laatst voeg je de tomaat en water toe. Leg de deksel erop en zet het op hoog vuur tot het borrelt (5 tot 10 minuten). Als het borrelt zet je het vuur op z’n laagst en laat je het verder koken voor zo'n 40 tot 50 minuten.

6

Serveer het op een bord met verse Marokkaanse brood.

7

8

Klaar!

Tips:
9

- Voeg vissoorten toe naar keus.
- voeg groentes toe naar keus.
- Voeg zout toe naar eigen smaak.

Vistajine

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *