Koperwiek 23
2903 AD Capelle aan de IJssel
Bel ons op
(010)-2035-242
Geopend van
09:00 - 18:00
/devisjuwelier
/devisjuwelier
Pittige viscurry
DifficultyBeginner

Dit is een snelle en gemakkelijke Aziatische curry gemaakt met stukjes vis! Het is een lichte viscurry recept met een pittige smaak en romige basis van kokosmelk. Voor degenen die gewoon van curry houden, zullen deze maaltijd heerlijk vinden!

Dit is een recept dat ik vaak maak. Het is erg veelzijdig en helemaal niet ingewikkeld. Je kunt het serveren met rijst, bulgur, quinoa of wat jij maar wilt. Ook zou je hier brood bij kunnen serveren, dit is ook heerlijk! Probeer dit heerlijke, romige curry recept snel uit om erachter te komen waarom wij thuis hier zo dol op zijn!

Yields-2 Servings
Prep Time30 minsCook Time30 minsTotal Time1 hr
 2 pepers
 2 teentjes knoflook
 1 gele ui
 10 g gemberpoeder
 25 ml olijfolie
-
 40 ml olijfolie
 6 g curry/kerriepoeder
 3 g zwarte peper
 2 g citroengras
 5 g zout
 25 g ketjap manis
 125 ml kokosmelk
 125 ml water
 2 tomaten
 25 g koriander
 350 g kabeljauw
1

Doe de pepers samen met de knoflook, ui, gemberpoeder en 25 ml olijfolie in de mixer. Mix het fijn.

2

Ontvel de tomaten en snijd ze klein. Snijd de kabeljauw in blokjes.

3

Verhit de olijfolie in de pan (40 ml) en voeg het peper-mengsel toe. Bak het voor 2 minuten. Voeg de curry/kerriepoeder, zwarte peper, citroengras, zout, ketjap manis, kokosmelk en water toe. Kook het op hoog vuur. Als het pruttelt, zet je het vuur op z’n laagst en laat je het verder koken voor 10 minuten.

4

Voeg de tomaat, koriander en kabeljauw toe. Zet het vuur hoog. Als het begint te pruttelen, zet je het vuur op z’n laagst. Kook het verder voor zo’n 25 minuten.

5

Serveer met rijst of lekkers naar wens.

6

Klaar!

Tips:
7

- Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Voeg groentes toe naar keus.

Ingredients

 2 pepers
 2 teentjes knoflook
 1 gele ui
 10 g gemberpoeder
 25 ml olijfolie
-
 40 ml olijfolie
 6 g curry/kerriepoeder
 3 g zwarte peper
 2 g citroengras
 5 g zout
 25 g ketjap manis
 125 ml kokosmelk
 125 ml water
 2 tomaten
 25 g koriander
 350 g kabeljauw

Directions

1

Doe de pepers samen met de knoflook, ui, gemberpoeder en 25 ml olijfolie in de mixer. Mix het fijn.

2

Ontvel de tomaten en snijd ze klein. Snijd de kabeljauw in blokjes.

3

Verhit de olijfolie in de pan (40 ml) en voeg het peper-mengsel toe. Bak het voor 2 minuten. Voeg de curry/kerriepoeder, zwarte peper, citroengras, zout, ketjap manis, kokosmelk en water toe. Kook het op hoog vuur. Als het pruttelt, zet je het vuur op z’n laagst en laat je het verder koken voor 10 minuten.

4

Voeg de tomaat, koriander en kabeljauw toe. Zet het vuur hoog. Als het begint te pruttelen, zet je het vuur op z’n laagst. Kook het verder voor zo’n 25 minuten.

5

Serveer met rijst of lekkers naar wens.

6

Klaar!

Tips:
7

- Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Voeg groentes toe naar keus.

Pittige viscurry

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *