Koperwiek 23
2903 AD Capelle aan de IJssel
Bel ons op
(010)-2035-242
Geopend van
09:00 - 18:00
/devisjuwelier
/devisjuwelier
Vis met rozijnen
DifficultyBeginner

Mediterraans vis is een groot favoriet bij ons thuis! Het brengt de natuurlijke en authentieke smaken zo goed naar voren en het is zo lekker! Goudbrasem wordt heel erg gewaardeerd om zijn fijne en stevige vlees en dit recept gaat rechtstreeks vanuit de pan naar de bord. Ideaal voor een heerlijk diner!

Goudbrasem is ongelooflijk veelzijdig, heerlijk en gezond. Gebakken, gefrituurd of gestoomd? Het kan allemaal. Deze Marokkaanse tajine is een heerlijke manier om meer vis te gaan eten of in je dieet op te nemen. Serveer de vis met wat heerlijke knapperige aardappels uit de oven en/of smaakvolle charmilla. Deze veelzijdige combinaties gaan ontzettend goed samen met vis!

Yields6 Servings
Prep Time40 minsCook Time20 minsTotal Time1 hr
 1500 g goudbrasem (1200 g schoongemaakt)
 20 g peterselie
 20 g koriander
 5 teentjes knoflook
 6 g kurkuma
 6 g gemberpoeder
 5 g paprikapoeder
 5 g zwarte peper
 10 g zout
 100 ml olijfolie
 citroensap (van een halve citroen)
 425 g rode ui
 200 g geweekte rozijnen
 300 ml water
1

Snijd de groentes.

2

Maak de vis schoon en maak er sneetjes in.

3

Maal de peterselie samen met de koriander fijn.

4

Doe de koriander/peterselie-mengsel in een diepe kom/bord. Voeg de knoflook, kurkuma, gemberpoeder, paprikapoeder, zwarte peper, zout, olijfolie en citroensap toe. Meng alles goed samen.

5

Smeer de vis goed in met de saus, laat wel ¼ deel van de saus over (dit heb je nodig in stap 6).

6

Doe de ui in de overgebleven saus en meng het goed samen. Voeg de geweekte rozijnen toe. Meng alles weer samen.

7

Doe het ui-mengsel in de pan en kook het voor zo’n 25 minuten, leg er wel een deksel op. Vergeet er niet bij te roeren.

8

Leg de vis over het ui-mengsel en voeg het water toe. Kook het op hoog vuur. Wanneer het goed pruttelt, zet je het vuur lager. Kook de vis voor zo’n 45 minuten.

9

Serveer de vis op een grote bord. Garneer het met lekkers naar wens.

10

Klaar!

Tips:
11

- Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Voeg een hete pepertje toe voor als je van pittig houdt.
- Week de rozijnen alvast voor.

Ingredients

 1500 g goudbrasem (1200 g schoongemaakt)
 20 g peterselie
 20 g koriander
 5 teentjes knoflook
 6 g kurkuma
 6 g gemberpoeder
 5 g paprikapoeder
 5 g zwarte peper
 10 g zout
 100 ml olijfolie
 citroensap (van een halve citroen)
 425 g rode ui
 200 g geweekte rozijnen
 300 ml water

Directions

1

Snijd de groentes.

2

Maak de vis schoon en maak er sneetjes in.

3

Maal de peterselie samen met de koriander fijn.

4

Doe de koriander/peterselie-mengsel in een diepe kom/bord. Voeg de knoflook, kurkuma, gemberpoeder, paprikapoeder, zwarte peper, zout, olijfolie en citroensap toe. Meng alles goed samen.

5

Smeer de vis goed in met de saus, laat wel ¼ deel van de saus over (dit heb je nodig in stap 6).

6

Doe de ui in de overgebleven saus en meng het goed samen. Voeg de geweekte rozijnen toe. Meng alles weer samen.

7

Doe het ui-mengsel in de pan en kook het voor zo’n 25 minuten, leg er wel een deksel op. Vergeet er niet bij te roeren.

8

Leg de vis over het ui-mengsel en voeg het water toe. Kook het op hoog vuur. Wanneer het goed pruttelt, zet je het vuur lager. Kook de vis voor zo’n 45 minuten.

9

Serveer de vis op een grote bord. Garneer het met lekkers naar wens.

10

Klaar!

Tips:
11

- Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Voeg een hete pepertje toe voor als je van pittig houdt.
- Week de rozijnen alvast voor.

Vis met rozijnen

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *