Koperwiek 23
2903 AD Capelle aan de IJssel
Bel ons op
(010)-2035-242
Geopend van
09:00 - 18:00
/devisjuwelier
/devisjuwelier
Gevulde inktvis
DifficultyBeginner

Zeevruchten-liefhebbers, het is helemaal niet moeilijk om dit lekkers te maken! Er zijn verschillende manieren hoe je inktvis kun bereiden. Of je dit nu bakt, grilt, roostert of stooft – het is heerlijk! Dit recept is simpel, eenvoudig, super smaakvol en gaat goed samen met pasta, rijst of brood.

Met dit recept serveer je zeker 4 mensen dus genoeg voor vrienden en/of familie!

Yields4 Servings
Prep Time20 minsCook Time15 minsTotal Time35 mins
 500 g pijlinktvis
--
 20 g verse koriander
 20 g verse peterselie
 5 g paprikapoeder
 3 g komijnpoeder
 5 g zwarte peper
 5 g gemberpoeder
 5 g kurkuma
 7 g zout
 100 g rijst
 35 ml olijfolie
 125 g garnalen
 250 g inktvis
 ½ groene peper
 1 rode paprika
 1 rode ui
 2 teentjes knoflook
1

Maak de calamares goed schoon en snijd de tentakels weg. Zorg ervoor dat de opening groot genoeg is om te vullen. Leg apart.

2

Ontvel de groentes. Snijd de koriander, peterselie, paprika, ui, groene peper, knoflook, garnalen en inktvis tentakels (250 gram) klein. Doe in een diepe kom. Voeg de rijst, paprikapoeder, komijnpoeder, zwarte peper, gemberpoeder, kurkuma, zout en olijfolie (35 ml) toe. Meng goed.

3

Vul de ongesneden inktvis met de vulling.

4

Leg de gevulde inktvis apart.

5

Rasp de tomaat en snijd de knoflook klein.

6

Verhit de olijfolie (50 ml) op middelhoog vuur in een pan. Voeg de geraspte tomaat, knoflook, tomatenpuree en zout toe. Leg de gevulde inktvis op de saus en zet het vuur hoog. Als het pruttelt, zet je het vuur op z’n laagst. Kook de pan afgedekt voor 30 minuten.

7

Klaar!

Tips:
8

- Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Voeg groentes toe naar wens.
- Vervang de groene peper door sambal, chilipeper of cayennepeper.

Ingredients

 500 g pijlinktvis
--
 20 g verse koriander
 20 g verse peterselie
 5 g paprikapoeder
 3 g komijnpoeder
 5 g zwarte peper
 5 g gemberpoeder
 5 g kurkuma
 7 g zout
 100 g rijst
 35 ml olijfolie
 125 g garnalen
 250 g inktvis
 ½ groene peper
 1 rode paprika
 1 rode ui
 2 teentjes knoflook

Directions

1

Maak de calamares goed schoon en snijd de tentakels weg. Zorg ervoor dat de opening groot genoeg is om te vullen. Leg apart.

2

Ontvel de groentes. Snijd de koriander, peterselie, paprika, ui, groene peper, knoflook, garnalen en inktvis tentakels (250 gram) klein. Doe in een diepe kom. Voeg de rijst, paprikapoeder, komijnpoeder, zwarte peper, gemberpoeder, kurkuma, zout en olijfolie (35 ml) toe. Meng goed.

3

Vul de ongesneden inktvis met de vulling.

4

Leg de gevulde inktvis apart.

5

Rasp de tomaat en snijd de knoflook klein.

6

Verhit de olijfolie (50 ml) op middelhoog vuur in een pan. Voeg de geraspte tomaat, knoflook, tomatenpuree en zout toe. Leg de gevulde inktvis op de saus en zet het vuur hoog. Als het pruttelt, zet je het vuur op z’n laagst. Kook de pan afgedekt voor 30 minuten.

7

Klaar!

Tips:
8

- Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Voeg groentes toe naar wens.
- Vervang de groene peper door sambal, chilipeper of cayennepeper.

Gevulde inktvis

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *