Koperwiek 23
2903 AD Capelle aan de IJssel
Bel ons op
(010)-2035-242
Geopend van
09:00 - 18:00
/devisjuwelier
/devisjuwelier
De visjuwelier tips

de beste op een rij

Er gaat niets boven een heerlijke verse vis. Anders dan wat veel mensen zeggen stinkt echt verse vis niet!
Een verse vis ruikt juist fris en ruikt zoals de zee.

Bij De visjuwelier koopt u altijd verse vis en daarom geven wij tips waar u als consument op moet letten.

Een echte visspecialist heeft veel kennis in huis en kan alle vragen over het bewaren en klaarmaken van vis beantwoorden.
Niet iedereen heeft evenveel tijd om elke dag uitgebreid te koken daarom kunt u bij De Visjuwelier ook kant en klaar maaltijden kopen die bereid zijn door een gediplomeerd kok.

Hoe herken je verse vis?

  1. Geur: verse vis stinkt niet!
  2. Ogen: bij een hele vis zijn de ogen bol en glazend, nooit dof.
  3. Kieuwen: rood of roze van kleur.
  4. Lijf/ schubben: glanzend en schubben sluiten goed aan.
  5. Staart: voelt stevig aan.
  6. Koop je een filet of moten, let er dan op dat het visvlees stevig, veerkrachtig en licht doorschijnend is.

Hoeveel per persoon?
Hoeveel vis je rekent per persoon is afhankelijk van de vissoort, waar je de vis voor gaat gebruiken en of iemand een grote of kleine eter is. Om enige leidraad aan te geven, kun je de volgende hoeveelheden aanhouden:

Porties

  • Gefileerde vis 150 gram per persoon
  • Vismoten 200 gram per persoon
  • Hele vis 250 gram per persoon
  • Mosselen 1 kilo per persoon