Pasta, kabeljauw en homemade saus, dit recept is gewoon te goed! Het is smaakvol, hartig en zelfs gezond! Pasta is een groot favoriet tijdens deze koude dagen en meer dan eenvoudig. Maar het beste aan dit gerecht is toch wel dat de pasta en kabeljauw de zoete en pittige smaken opnemen. Zo lekker!
Gril de paprika’s en ontvel de tomaten.
Snijd de paprika, ui en tomaat in stukken. Snijd de knoflook grof. Hak de koriander fijn.
Verhit de olijfolie (75 ml) in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 5 minuten goudbruin. Voeg de tomaat, gegrilde paprika, knoflook, koriander en zout toe. Bak de groentes in ca. 5 minuten zacht. Voeg tomatenpuree toe en roer alles samen. Zet het vuur hoog. Wanneer het begint te sudderen, zet je het vuur op z’n laagst. Kook de pan afgedekt verder voor 15-20 minuten.
Doe de groentes in een hakmolen en mix fijn tot een gladde saus.
Breng ruim water in een pan aan de kook. Wanneer het water begint te borrelen, voeg je wat zout toe (eventueel een scheutje olie). Voeg de pasta toe en kook gaar in ca. 8-10 minuten. Wanneer je er met een vork in kunt prikken, is het klaar. Giet het water af.
Snijd de kabeljauw in stukken.
Verhit de olijfolie (25 ml) in een pan op middelhoog vuur. Voeg de kabeljauw, zout, komijn, cayennepeper en zwarte peper toe. Bak 2 minuten minuten. Voeg de tomatensaus, water, visbouillon en Italiaanse kruiden toe. Kook de pan verder voor 7-10 minuten. Voeg de pasta toe en kook mee voor een minuut. Voeg de groene olijven toe en meng goed. Zet het vuur uit en laat de pasta voor zo’n 10 minuten staan zodat de smaken goed intrekken.
Klaar!
- Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Gebruik paprika's naar wens (groene, gele, rode).
Ingrediënten
Aanwijzingen
Gril de paprika’s en ontvel de tomaten.
Snijd de paprika, ui en tomaat in stukken. Snijd de knoflook grof. Hak de koriander fijn.
Verhit de olijfolie (75 ml) in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 5 minuten goudbruin. Voeg de tomaat, gegrilde paprika, knoflook, koriander en zout toe. Bak de groentes in ca. 5 minuten zacht. Voeg tomatenpuree toe en roer alles samen. Zet het vuur hoog. Wanneer het begint te sudderen, zet je het vuur op z’n laagst. Kook de pan afgedekt verder voor 15-20 minuten.
Doe de groentes in een hakmolen en mix fijn tot een gladde saus.
Breng ruim water in een pan aan de kook. Wanneer het water begint te borrelen, voeg je wat zout toe (eventueel een scheutje olie). Voeg de pasta toe en kook gaar in ca. 8-10 minuten. Wanneer je er met een vork in kunt prikken, is het klaar. Giet het water af.
Snijd de kabeljauw in stukken.
Verhit de olijfolie (25 ml) in een pan op middelhoog vuur. Voeg de kabeljauw, zout, komijn, cayennepeper en zwarte peper toe. Bak 2 minuten minuten. Voeg de tomatensaus, water, visbouillon en Italiaanse kruiden toe. Kook de pan verder voor 7-10 minuten. Voeg de pasta toe en kook mee voor een minuut. Voeg de groene olijven toe en meng goed. Zet het vuur uit en laat de pasta voor zo’n 10 minuten staan zodat de smaken goed intrekken.
Klaar!
- Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Gebruik paprika's naar wens (groene, gele, rode).
Add Comment