Charmilla en vis zijn echt een machtspaar. De smaken zijn helemaal in balans en vullen elkaar perfect aan, plus het geeft me echt altijd ‘the oldskool moroccan feeling.’ Dat ik hier geen genoeg van krijg, hebben jullie misschien wel door aangezien ik al eerder een paar recepten van charmilla met jullie gedeeld.
Deze versie van charmilla maakt van de visballetjes de ster in deze maaltijd. De visballetjes zwemmen in een eenvoudige sausje van charmilla, zo geeft het de volle en sappige smaak waar we van houden. Deze Mediterraanse maaltijd is lekker intens, heeft diepe aroma’s en smaak en zorgt voor de ideale smaaksensatie.
Dit is weer zo’n eenvoudige recept met een rijke smaak, wat je gemakkelijk op een doordeweekse dag klaar kunt maken. Serveer het nog met Marokkaans brood zodat het goed vult!
Rasp de knoflook en tomaat, snijd de ui, aubergine, paprika en hak de koriander fijn.
Snijd de vis in stukken. Doe het in een blender en mix het fijn. Met de hand gaat het ook prima, snijd het dan wel in kleine stukken.
Voeg het zout, ras el hanout, zwarte peper, komijn, knoflook, ui, koriander en olijfolie toe en meng het samen tot een geheel.
Vorm er balletjes van (20 gram per bal).
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Bak de ui voor zo’n 5 minuten of tot de ui goudbruin is. Voeg de gegrilde paprika en aubergine toe, kook het samen voor zo’n 5 minuten mee. Voeg de visballen toe en kook het mee voor 2 minuten.
Voeg de tomaat, koriander, knoflook en zout toe en zet het vuur hoog. Wanneer het begint te sudderen, zet je het vuur op z’n laagst en leg je er een deksel op. Kook zo’n 18 tot 25 minuten mee.
Klaar!
- Voeg groentes toe naar keus.
- Voeg een hete pepertje toe als je van pittig houdt.
- Voeg zout toe naar eigen smaak.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Rasp de knoflook en tomaat, snijd de ui, aubergine, paprika en hak de koriander fijn.
Snijd de vis in stukken. Doe het in een blender en mix het fijn. Met de hand gaat het ook prima, snijd het dan wel in kleine stukken.
Voeg het zout, ras el hanout, zwarte peper, komijn, knoflook, ui, koriander en olijfolie toe en meng het samen tot een geheel.
Vorm er balletjes van (20 gram per bal).
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Bak de ui voor zo’n 5 minuten of tot de ui goudbruin is. Voeg de gegrilde paprika en aubergine toe, kook het samen voor zo’n 5 minuten mee. Voeg de visballen toe en kook het mee voor 2 minuten.
Voeg de tomaat, koriander, knoflook en zout toe en zet het vuur hoog. Wanneer het begint te sudderen, zet je het vuur op z’n laagst en leg je er een deksel op. Kook zo’n 18 tot 25 minuten mee.
Klaar!
- Voeg groentes toe naar keus.
- Voeg een hete pepertje toe als je van pittig houdt.
- Voeg zout toe naar eigen smaak.
Add Comment